عقیم کردن حیوان خانگی
بله اولین مقاله سایت «مای ملو» به بحث عقیم کردن حیوانات خانگی می پردازد. هضم بحث عقیم کردن حیوان در ابتدا بسیار سخت است ولی با افزایش آگاهی کم کم قابل لمس خواهد شد. در ابتدا با تجربه خودم شروع می کنم.
پیش از عقیم کردم «ملو» حس گناه زیادی داشتم بطوری که سخت معتقد بودم (و هستم) که ما انسانها خودبینی زیادی داریم و برای نسل/زندگی حیوانات دیگر تصمیم می گیریم. گاهی هم به خودم یادآوری می کردم که آیا دوست داری کسی بیاید و بدون اینکه نظرت را بخواهد تصمیم بر عقیم کردنت بگیرد؟
این موضوع همچنان هم در ذهنم وجود داشت تا زمانی که کمی در این مورد مطالعه کردم و آگاهی بیشتری بدست آوردم.
یکی از مشکلات جوامع در حال پیشرفت مثل کشور عزیزم ایران این هست که جمعیت حیوانات کنترل نمی شود. درست مثل انسان ها که اگر عوامل خارجی مثل تعلیم و تربیت، مسایل اقتصادی، کیفیت زندگی و دیگر موارد وجود نداشتند، ادمها فقط به تولید مثل فکر می کردند. این مورد در مورد حیوان ها هم صحیح است که اگر غذای کافی و جای مناسب برای آن ها فراهم باشد تنها به تولید مثل فکر خواهند کرد. مشکل اساسی این است که زاد و ولد بی رویه حیوانات نه تنها باعث افزایش کیفیت زندگی آن ها نمی شود بلکه باعث گسترش بیماری های عفونی، ژنتیکی و مادرزادی بین حیوانات می شود. بعنوان مثال ضعف سیستم ایمنی در گربه ها تا چندین و چند نسل باقی خواهد ماند که سبب بیماری های بسیاری و زخم های هولناکی در حیوان می شود. مورد دیگر داشتن زندگی با کیفیت است که با افزایش جمعیت حیوانات کاهش می یابد. مسایل دیگه مثل تصادفات/کشته شدن ها/وحشیگری ها با حیوانات، انتقال بیماریهای مثل هاری به انسان ها و بسیاری موارد دیگر از عوارض جانبی افزایش بی رویه جمعیت حیوانات است. یک مورد دیگه که مشغله ذهنی خود من هم بود این بود که در زمان زاد و ولد به سختی می شود حیوان را کنترل کرد و حتی تحمل این دوره برای حیوان دوستان هم سخت است.
با تمام موارد بالا بنده هنوز معتقد نیستم که ما انسانها اجازه تصمیم برای زندگی حیوانات را داریم ولی عقیم شدن برای حیوانات خانگی که توانایی های آنها در شکار و زندگی مستقل تحلیل رفته است یک پیشنهاد عاقلانه است و کنترل جمعیت حیوانات خانگی به افزایش کیفیت زندگی آنها و همزیستی مسالمت آمیز در محل زندگیشان بسیار کمک می کند. بع نوان مثال در ماده ها باعث ایجاد آرامش در دوره جفت گیری و در نر ها باعث کمتر شدن حس تهاجمی آن ها می شود.
در بخش بعدی به دغدغه اصلی عقیم کردن حیوانات یعنی فرآیند و اثرات جانبی آن می پردازیم.
لطفاً نظرات و تجربیات خودتون رو در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
چتا