یک مطالعه مهم در دانشگاه کمبریج خواستار تغییری بنیادی در رویکرد اقتصادی بشر به طبیعت شده است. این بررسی را پروفسور پارتا داسگوپتا انجام داده که می گوید رفاه بشر به بهایی "ویرانگر" برای جهان طبیعی به دست آمده است.
این گزارش توصیه می کند که طبیعت باید به عنوان یک دارایی شناسایی شود و معیارهای بشر برای تعریف رفاه اقتصادی مورد بازاندیشی قرار گیرد.
انتظار می رود که این گزارش در دستور کار دولت بریتانیا در زمینه سیاستگذاری نقشی تعیین کننده داشته باشد.
در کانون این بررسی این ایده نهفته است که رشد قابل دوام اقتصادی نیازمند معیاری متفاوت از "رشد ناخالص ملی" (جی دی پی) است.
پروفسور داسگوپتا در بیانیه ای گفت: "رشد و توسعه اقتصادی واقعا قابل دوام، یعنی تشخیص دهیم که رفاه ما در بلندمدت به توازنی نو میان تقاضا برای محصولات و خدمات طبیعت از یک طرف و ظرفیت طبیعت برای تامین آنها از طرف دیگر بستگی دارد."
او اضافه کرد کووید-19 به ما نشان داده است که وقتی به تاثیر تعامل بشر با طبیعت توجه نمی کنیم چه عواقبی خواهد داشت:
"طبیعت خانه ماست. دانش اقتصادی صحیح ایجاب می کند که آن را بهتر مدیریت کنیم."
"بررسی داسگوپتا در مورد ابعاد اقتصادی تنوع زیستی" به سفارش وزارت دارایی بریتانیا تهیه شده است. این اولین بار است که یک وزارت دارایی دستور ارزیابی کامل اهمیت اقتصادی طبیعت را صادر کرده است.
توصیه های این گزارش از جمله اینهاست:
قابل دوام کردن سیستم های تولید مواد غذایی و انرژی از طریق نوآوری های فنی و سیاست هایی که عرف پذیرفته شده در مورد بها و رفتارها را تغییر می دهد
گسترش و بهبود دسترسی به نواحی حفاظت شده
سرمایه گذاری بزرگ و گسترده در راه حل های طبیعی برای رسیدگی به مشکل نابودی تنوع زیستی
معرفی سرمایه طبیعی در نظام های حسابداری ملی
دیوید اتنبورو طبیعت شناس مشهور که مقدمه ای بر این بررسی نوشته گفت: "این گزارش جامع و فوق العاده مهم به ما نشان می دهد که چگونه می توانیم با کنار هم قرار دادن علم اقتصاد و اکولوژی، جهان طبیعی و در نتیجه خود را نجات دهیم."
این گزارش 600 صفحه ای استدلال می کند که نابودی تنوع زیستی درحال تضعیف بازدهی، انعطاف پذیری و توانایی طبیعت برای سازگاری با شرایط تازه است. این به نوبه خود اقتصاد، امرار معاش و سلامت را به خطر می اندازد.
این بررسی در آغاز یک سال حیاتی برای مقابله با تغییر اقلیم و بحران های انقراض منتشر می شود.
سیاستگذاران به کنفرانس تنوع زیستی سازمان ملل "سی او پی 15" در کونمینگ چین به فاصله کوتاهی بعد از "سی او پی 26" در گلاسگو - که اواخر امسال برگزار می شود - چشم دوخته اند.
تنوع زیستی با سرعتی بیش از هر زمان در تاریخ بشر در حال تحلیل رفتن است. از سال 1970 به این طرف جمعیت پستانداران، پرندگان، ماهی ها، خزندگان و دوزیست ها به طور متوسط تقریبا 70 درصد کاهش یافته است.
تصور می شود که یک میلیون گونه حیوانی و گیاهی - که تقریبا یک چهارم کل شمار جهانی است - در معرض خطر انقراض قرار داشته باشند.
مطالعه تازه نتیجه 18 ماه ارزیابی مستقل جهانی از جنبه های اقتصادی تنوع زیستی تحت سرپرستی پروفسور داسگوپتاست.
منبع: خلاصه شده از وب سایت بی بی سی فارسی [لینک]
میمون